Romige Groentelasagne

Romige Groentelasagne

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g winterpeen in dunne plakjes
  • 250 g sperziebonen schoongemaakt
  • 2 rode uien in ringen
  • 2 takjes rozemarijn naaldjes grofgehakt
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk
  • 1 pak koelverse lasagnavellen 250 g
  • 300 g geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Halveer de venkel in de lengte en snijd deze in dunne plakjes.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de venkel, winterpeen, sperziebonen, ui en rozemarijn gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg een scheutje water toe en laat de groenten nog 5 minuten gaar worden.
  • Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie.
  • Hak de ansjovis fijn en laat deze al roerend smelten in de warme olie.
  • Voeg de slagroom en melk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
  • Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus uit over de bodem van een ingevette ovenschaal.
  • Leg twee lasagnavellen erop.
  • Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover.
  • Herhaal deze volgorde nog drie keer.
  • Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot hij gaar is.
  • Haal de lasagne uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan zodat hij stevig wordt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze romige groentelasagne.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië