Romige Groentelasagne
Equipment
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g winterpeen in dunne plakjes
- 250 g sperziebonen schoongemaakt
- 2 rode uien in ringen
- 2 takjes rozemarijn naaldjes grofgehakt
- 1 blikje ansjovisfilets
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 1 pak koelverse lasagnavellen 250 g
- 300 g geraspte belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Halveer de venkel in de lengte en snijd deze in dunne plakjes.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de venkel, winterpeen, sperziebonen, ui en rozemarijn gedurende 3-4 minuten.
- Voeg een scheutje water toe en laat de groenten nog 5 minuten gaar worden.
- Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie.
- Hak de ansjovis fijn en laat deze al roerend smelten in de warme olie.
- Voeg de slagroom en melk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
- Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus uit over de bodem van een ingevette ovenschaal.
- Leg twee lasagnavellen erop.
- Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover.
- Herhaal deze volgorde nog drie keer.
- Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas.
- Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot hij gaar is.
- Haal de lasagne uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan zodat hij stevig wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze romige groentelasagne.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 18 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g