Romige Hollandse Garnalensoep met Sherry
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 grote kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 2 visbouillontabletten
- 4 eetlepels droge sherry
- 200 g Hollandse garnalen
- 125 ml crème fraîche
- ½ doosje tuinkers
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en aardappelblokjes zachtjes aan, ongeveer 1 minuut.
- Meng de tomatenpuree erdoor.
- Verkruimel de visbouillontabletten boven de pan en voeg 8 dl kokend water toe.
- Laat de soep 8-10 minuten zachtjes koken, tot de aardappel gaar is.
- Haal de pan van het vuur en roer de sherry, de helft van de garnalen en de crème fraîche door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Zet de pan weer op het vuur en verwarm de soep nog even door.
- Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de overgebleven garnalen en tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de romige textuur en de zilte smaak van de garnalen.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 21 g | Vet: 14 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g