Romige kabeljauwpuree
Een zachte en romige puree van kabeljauw, perfect te combineren met gekookte aardappelen.
Ingrediƫnten
- 1.2 kg kabeljauwfilets
- 1 citroen
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 bosje peterselie
- 1 ui
- Ā½ liter olijfolie
- 1 dl dikke room optioneel
- 6 teentjes knoflook
- Peper
- 1 mespunt muskaat
Instructies
- Week de kabeljauw een dag van tevoren in koud water en ververs het water regelmatig.
- Snijd de vis in stukken en doe ze in een pan met ongezouten water.
- Voeg de gehakte ui, tijm, laurierblad, kruidnagel en knoflook toe.
- Breng aan de kook en haal de pan direct van het vuur.
- Laat 10 minuten trekken.
- Haal de vis uit de pan en stamp fijn met een vork of pureepers.
- Roer er langzaam de hete olijfolie door, zoals bij mayonaise.
- Voeg peper en muskaat toe en blijf roeren tot een gladde puree ontstaat.
- Plaats op een warmwaterbad en meng er al roerend het citroensap en de room door.
- Serveer direct met gekookte aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met knapperig brood en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte droge witte wijn zoals een Muscadet.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 25 g | Vet: 24 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 0 g