Romige Kerriesoep met Wortel en Koriander
Ingrediënten
- 1 ui gesneden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 150 g wortel julienne
- 1 eetlepel tomatenpuree uit blikje à 70 g
- 520 g Indiase kerriesaus uit pot
- 1 groentebouillontablet
- 100 ml sinaasappelsap
- 800 g kapucijners uitgelekt, uit blik
- 50 g fetakaasblokjes
- 15 g verse koriander fijngesneden
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de gesneden ui glazig.
- Voeg driekwart van de wortel julienne toe en bak deze 2 minuten mee.
- Roer de tomatenpuree door de groenten en bak deze 30 seconden mee.
- Voeg de Indiase kerriesaus, verkruimeld groentebouillontablet, sinaasappelsap en 500 ml water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes koken.
- Schep de kapucijners door de soep en verwarm deze volledig.
- Breng de soep op smaak met peper.
- Verdeel de soep over vier borden.
- Leg de fetakaas en de rest van de wortel julienne in het midden van de soep.
- Strooi de fijngesneden koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de kerriesoep met vers knapperig brood of naanbrood voor een complete maaltijd. Garneer eventueel met extra verse korianderblaadjes voor een frisse smaak.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g