Romige Kerriesoep met Wortel en Koriander

Romige Kerriesoep met Wortel en Koriander

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesneden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 g wortel julienne
  • 1 eetlepel tomatenpuree uit blikje à 70 g
  • 520 g Indiase kerriesaus uit pot
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 800 g kapucijners uitgelekt, uit blik
  • 50 g fetakaasblokjes
  • 15 g verse koriander fijngesneden

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de gesneden ui glazig.
  • Voeg driekwart van de wortel julienne toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Roer de tomatenpuree door de groenten en bak deze 30 seconden mee.
  • Voeg de Indiase kerriesaus, verkruimeld groentebouillontablet, sinaasappelsap en 500 ml water toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes koken.
  • Schep de kapucijners door de soep en verwarm deze volledig.
  • Breng de soep op smaak met peper.
  • Verdeel de soep over vier borden.
  • Leg de fetakaas en de rest van de wortel julienne in het midden van de soep.
  • Strooi de fijngesneden koriander erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de kerriesoep met vers knapperig brood of naanbrood voor een complete maaltijd. Garneer eventueel met extra verse korianderblaadjes voor een frisse smaak.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 18 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst India
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch