Romige Kipfilet met Groene Asperges en Spekjes

Romige kipfilet met groene asperges en knapperige spekjes, geserveerd op een rustiek keramisch bord. Gegarneerd met verse peterselie en zwarte peper, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met zachte, natuurlijke belichting.

Romige Kipfilet met Groene Asperges en Spekjes

Malse kipfilet met knapperige groene asperges en spekjes in een romige saus, op smaak gebracht met paprika en basilicum. Perfect met pasta of een knapperig stukje brood!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 15 g boter
  • 125 g magere spekreepjes
  • 300 g kipfilet in reepjes
  • 200 ml room culinair
  • 4 tomaten in partjes
  • 15 g verse basilicum fijngehakt
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje peper
  • Snufje zout

Instructies

  • Was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de rest in stukjes van 4 cm.
  • Kook de asperges 5 minuten in gezouten water, giet ze af en spoel onder koud water.
  • Verwarm de olijfolie met de boter in een ruime pan en bak de spekreepjes ± 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de reepjes kipfilet toe en bak ze al omscheppend goudbruin.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • Voeg de room culinair, de gekookte asperges en de tomaten toe en warm alles goed door.
  • Haal de pan van het vuur en meng het verse basilicum erdoor.
  • Serveer met pasta zoals tagliatelle of met knapperig brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Bestrooi met extra basilicum en een snufje Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een Vin d’Alsace Pinot Blanc past goed bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de Pinot Blanc vullen de romige roomsaus en de malse kipfilet mooi aan.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Suikervrij