Romige Kippenleverpaté op Crostini

Romige Kippenleverpaté op Crostini

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij + blad in kleine blokjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 150 g bospeen in kleine stukjes
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • 500 g kippenlevers schoongemaakt en drooggedept
  • 2 eetlepels cognac
  • 75 g roomboter
  • ½ zakje verse peterselie 30 g, gehakt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 stokbrood

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes bleekselderij, sjalotten, bospeen en tijm gedurende 10 minuten zachtjes.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Bestrooi de kippenlevers met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de kippenlevers op hoog vuur gedurende 5 minuten.
  • Voeg de cognac toe en laat verdampen.
  • Pureer de kippenlevers grof met de roomboter in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de gebakken groenten, gehakte peterselie en fijngesneden bleekselderijblad door de leverpuree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de knoflook door de resterende olie.
  • Snijd het stokbrood schuin in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie.
  • Rooster de plakken lichtbruin in de oven.
  • Bestrijk de geroosterde sneetjes stokbrood royaal met de kippenleverpaté.
  • Serveer de crostini met romige kippenleverpaté als voorgerecht of bij de borrel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de kippenleverpaté tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk