Romige Knolselderijpuree

Romige Knolselderijpuree

Romige Knolselderijpuree

Deze romige knolselderijpuree is het perfecte bijgerecht voor elke hoofdmaaltijd. Het is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak door de toevoeging van crème fraîche, zout en peper.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • pureestamper

Ingrediënten

  • 1 grote knolselderij in blokjes gesneden
  • 2 dl crème fraîche
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de grote knolselderij in blokjes.
  • Kook de knolselderijblokjes in ruim gezouten water gedurende 25 minuten.
  • Laat de gekookte knolselderij uitlekken en pureer deze.
  • Roer de crème fraîche door de knolselderijpuree.
  • Breng de puree op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de knolselderijpuree als smakelijk bijgerecht bij je hoofdmaaltijd

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de romige smaak van deze knolselderijpuree.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst