Romige Knolselderijpuree met Appel en Kaneel
Deze romige knolselderijpuree combineert de aardse smaak van knolselderij met het frisse zoet van appel en een vleugje kaneel.
Equipment
- schilmes,
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 appel
- 125 ml slagroom
- 2 el boter
- 1 mespunt kaneel
- Zout naar smaak
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
- Kook de knolselderijblokjes in weinig water met een snufje zout gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze zacht zijn.
- Giet af.
- Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in blokjes.
- Breng de slagroom aan de kook in een pan, voeg de appelblokjes toe en laat ze zacht worden.
- Meng de appelroom en de boter door de gekookte knolselderij.
- Klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree.
- Voeg een mespunt kaneel toe en roer goed door.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Riesling past goed bij deze romige puree.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g