Romige Knolselderijpuree met Appel en Kaneel

Romige Knolselderijpuree met Appel en Kaneel

Romige Knolselderijpuree met Appel en Kaneel

Deze romige knolselderijpuree combineert de aardse smaak van knolselderij met het frisse zoet van appel en een vleugje kaneel.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 appel
  • 125 ml slagroom
  • 2 el boter
  • 1 mespunt kaneel
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
  • Kook de knolselderijblokjes in weinig water met een snufje zout gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Giet af.
  • Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in blokjes.
  • Breng de slagroom aan de kook in een pan, voeg de appelblokjes toe en laat ze zacht worden.
  • Meng de appelroom en de boter door de gekookte knolselderij.
  • Klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree.
  • Voeg een mespunt kaneel toe en roer goed door.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Riesling past goed bij deze romige puree.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 2 g | Vet: 14 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst