Romige Knolselderijsoep met Linzen en Spek

Romige Knolselderijsoep met Linzen en Spek

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 knolselderij in blokjes gesneden
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 1 blik linzen 400 g, uitgelekt
  • 125 ml zure room
  • ½ zakje verse koriander fijngeknipt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan.
  • Bak de spekreepjes al omscheppend bruin en schep ze op een bord.
  • Bak in het achtergebleven bakvet de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak ze op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten mee, regelmatig roerend.
  • Voeg de bouillontabletten en 1¼ liter water toe.
  • Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree.
  • Roer de linzen erdoor en laat nog 2-3 minuten meewarmen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in wijde kommen.
  • Schep in het midden van elke kom een flinke lepel zure room.
  • Strooi de spekjes en fijngeknipte koriander eroverheen.
  • Serveer de soep met geroosterd volkoren(stok)brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige knolselderijsoep met linzen en spek gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de soep mooi aan en zorgen voor een harmonieuze combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland