Romige Knolseldersoep met Smeltkaas

Een rustieke houten tafel met een kom romige knolseldersoep, gegarneerd met smeltkaas en verse kruiden. Op de achtergrond een knapperig brood en een schaaltje extra gesmolten kaas.

Romige Knolseldersoep met Smeltkaas

Deze romige knolseldersoep met smeltkaas is een heerlijke, verwarmende soep voor de koudere maanden. Perfect als lunch of voorgerecht!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 knolselderij geschild en in blokjes
  • 2 aardappelen geschild en in blokjes
  • 2 liter water
  • 4 bouillonblokjes groente of kip
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 smeltkaasjes

Instructies

  • Doe de knolselderij en aardappelen in een grote kookpan.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten op een zacht vuur koken tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de smeltkaasjes toe en mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer warm en garneer eventueel met wat verse peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met knapperig brood en een beetje extra geraspte kaas erover.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een milde Chardonnay past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch