Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen

Een rustieke houten tafel met een bord romige koolraapstamppot, gemengd met aardappelen, geserveerd met sappige gehaktballen in een rijke jus. Het gerecht is gegarneerd met verse peterselie. Een bijgerecht van gestoomde groenten en een klein kommetje mosterd maken de maaltijd compleet. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen

Een heerlijke stamppot met zachte koolraap, romige aardappelen en smaakvolle gehaktballen in jus. Perfect voor een koude dag!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • 30 g boter
  • 1 koolraap geschild en in blokjes
  • 2 tl suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 zakje rundvleesjus
  • 4 gehaktballen
  • Instructies:

Instructies

  • Kook de aardappelen in een ruime pan met gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de koolraap, suiker, kaneel en een snufje zout toe.
  • Bak de koolraap 5 minuten op halfhoog vuur terwijl je regelmatig omschept.
  • Voeg 100 ml water toe en laat de koolraap in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Bereid intussen de rundvleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de gehaktballen in de jus.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de gare koolraap en het kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • Serveer de stamppot met de gehaktballen en de jus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse komkommersalade voor een lichte tegenhanger.

Wijnadvies:

Een kruidige rode wijn zoals Corbières Trésor past uitstekend bij dit gerecht.

SEO-titel:

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter