Romige Koolrabisoep met Aardappel

Een kom fluweelzachte koolrabisoep met aardappel, subtiel gekruid met nootmuskaat en zwarte peper. De soep heeft een romige textuur en is gegarneerd met een swirl van crème fraîche en verse kruiden. Naast de kom ligt een vintage lepel en een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met verse koolrabi, een schaaltje crème fraîche en een klein potje kruiden. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de zachte, volle smaken van dit troostrijke gerecht.

Romige Koolrabisoep met Aardappel

Een romige en smaakvolle koolrabisoep met aardappel, op smaak gebracht met crème fraîche en nootmuskaat.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 liter bouillon
  • 250 gram aardappelen
  • 50 gram boter
  • 500 gram koolrabi
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de koolrabi en snijd in plakjes.
  • Smelt de boter in de pan en fruit de koolrabiplakjes tot ze zacht zijn.
  • Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
  • Voeg de aardappelen, bouillon en kruidenbuiltje toe aan de koolrabi.
  • Laat 25 minuten sudderen.
  • Verwijder het kruidenbuiltje.
  • Pureer de soep met een keukenmachine.
  • Breng op smaak met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.

Optioneel:

  • Voor koolrabipuree, giet het vocht af door een zeef voor het pureren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met uitgebakken spekjes en croûtons.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch