Romige Lasagne met Zeefruit en Vermoutsaus
Equipment
- Hapjespan
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 4 groene lasagnevellen
- 100 g verse roomkaas naturel
- 2 eetlepels witte vermout
- ½ theelepel gemalen kurkuma koenjit
- 1 eetlepel mosterd
- 2 takjes selderij fijngesneden
- 500 g zeevruchtencocktail diepvries
- 1 bosje radijs
Instructies
- Breng in een ruime hapjespan water met zout aan de kook.
- Laat de lasagnevellen een voor een in de pan glijden en kook ze in 8-10 minuten beetgaar.
- Roer tussentijds in het water om te voorkomen dat de vellen aan elkaar blijven plakken.
- Haal de lasagnevellen uit de pan en spreid ze uit op een werkvlak.
- Halveer elk vel.
- Smelt intussen de roomkaas in een pan met dikke bodem.
- Roer de vermout, kurkuma, mosterd en de helft van de fijngesneden selderij erdoor.
- Verwarm de bevroren zeevruchten in de saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
- Leg de helft van de lasagnevellen op vier warme borden.
- Beleg de lasagne met de helft van de plakjes radijs.
- Verdeel het zeefruit en driekwart van de saus erover.
- Bestrooi met wat fijngesneden selderij en dek af met de resterende lasagnevellen.
- Druppel de rest van de saus erover.
- Garneer de borden met de overgebleven selderij en radijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze romige lasagne met zeevruchten. De citrusachtige tonen van de wijn complementeren de smaken van de zeevruchten en de romige saus, terwijl de frisheid zorgt voor een gebalanceerde smaakervaring.Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g