Romige MonChou Taart met Muisjes
Deze feestelijke MonChou Tartaar met muisjes is een romige en zoete traktatie, perfect voor elke speciale gelegenheid. Een heerlijke taart die de show steelt!
Ingrediënten
Voor de MonChou Tartaar:
- 300 gram MonChou
- 250 milliliter vloeibare slagroom
- 1 theelepel kristalsuiker
Voor de Taartbodem:
- 260 gram kandijkoeken
- 130 gram ongezouten roomboter
Voor de Topping:
- Blauwe en/of roze muisjes
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de kandijkoeken in een keukenmachine.
- Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken.
- Druk het kruimelmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
- Klop de MonChou met de vloeibare slagroom en kristalsuiker in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
- Bestrooi de bovenkant met blauwe en/of roze muisjes.
- Zet de MonChou Tartaar met Muisjes minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de taart in 8 gelijke stukken en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige en lichtzoete taart past goed bij een frisse mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte rosé champagne, voor een feestelijke gelegenheid.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 25 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 18 g