Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 1,5 kg mosselen
- 250 gram champignons
- 10 gram roomboter
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- 10 gram boter
- 1 el bloem
- ā liter vleesbouillon
- Zout
- ½ kopje droge witte wijn
- Peper
- 3 el room
- Rijst
- 1 bosje peterselie
Instructies
- Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
- Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de schelpen.
- Was de champignons, snijd ze in plakjes en bak ze in roomboter.
- Reinig de gemengde paddenstoelen, snijd ze in kleine stukjes en voeg ze toe aan de champignons.
- Snipper de ui fijn, fruit ze in boter, voeg bloem toe en blus het mengsel af met bouillon en witte wijn.
- Roer tot de saus dikker wordt.
- Voeg de mosselen en paddenstoelen toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de room toe en eventueel een scheutje citroensap.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en vul een ringvorm met de rijst.
- Stort de rijst op de borden en vul de opening met de mossel-champignonragout.
- Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio, vormt een goede aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g