Mossels

Mossel champignonragout met rijstrand

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg mosselen
  • 250 gram champignons
  • 10 gram roomboter
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 10 gram boter
  • 1 el bloem
  • liter vleesbouillon
  • Zout
  • ½ kopje droge witte wijn
  • Peper
  • 3 el room
  • Rijst
  • 1 bosje peterselie

Instructies

  • Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
  • Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de schelpen.
  • Was de champignons, snijd ze in plakjes en bak ze in roomboter.
  • Reinig de gemengde paddenstoelen, snijd ze in kleine stukjes en voeg ze toe aan de champignons.
  • Snipper de ui fijn, fruit ze in boter, voeg bloem toe en blus het mengsel af met bouillon en witte wijn.
  • Roer tot de saus dikker wordt.
  • Voeg de mosselen en paddenstoelen toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de room toe en eventueel een scheutje citroensap.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en vul een ringvorm met de rijst.
  • Stort de rijst op de borden en vul de opening met de mossel-champignonragout.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio, vormt een goede aanvulling op dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten