Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 kg panklare mosselen
- 2 teentjes knoflook gepeld en geplet
- 50 g kruidenboter
- 300 g panklare prei
- 300 ml witbier
- 1 bruin stokbrood in plakjes gesneden
Instructies
- Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
- Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weg.
- Verwarm de kruidenboter in een grote wok en bak hierin de geplette knoflook en prei gedurende 2 minuten.
- Voeg de mosselen toe en schenk het witbier erbij.
- Breng het vocht aan de kook en laat de mosselen in 6-8 minuten gaar worden (schelpen moeten openstaan), regelmatig omscheppen.
- Maal peper naar smaak over de mosselen.
- Schep de mosselen met groenten en vocht in twee diepe borden en serveer met plakjes stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de romige mosselen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling om de smaken goed te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g