Romige Mosselen in Witbiersaus

Mosselen in het groen

Romige Mosselen in Witbiersaus

Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg panklare mosselen
  • 2 teentjes knoflook gepeld en geplet
  • 50 g kruidenboter
  • 300 g panklare prei
  • 300 ml witbier
  • 1 bruin stokbrood in plakjes gesneden

Instructies

  • Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
  • Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weg.
  • Verwarm de kruidenboter in een grote wok en bak hierin de geplette knoflook en prei gedurende 2 minuten.
  • Voeg de mosselen toe en schenk het witbier erbij.
  • Breng het vocht aan de kook en laat de mosselen in 6-8 minuten gaar worden (schelpen moeten openstaan), regelmatig omscheppen.
  • Maal peper naar smaak over de mosselen.
  • Schep de mosselen met groenten en vocht in twee diepe borden en serveer met plakjes stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de romige mosselen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling om de smaken goed te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland