Romige Mosselsoep met Bleekselderij en Saffraan

Romige mosselsoep met bleekselderij, geserveerd in een kleurrijke schaal, met zichtbare mosselen, rijst en een saffraankleurige bouillon, gegarneerd met verse selderijblaadjes.

Romige Mosselsoep met Bleekselderij en Saffraan

Een verfijnde romige mosselsoep met bleekselderij, saffraan en een vleugje witte wijn. Perfect als verwarmend voorgerecht voor speciale gelegenheden.
Porties: +
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg verse mosselen
  • ¼ liter witte wijn
  • 1 ui fijngesneden
  • 400 g bleekselderij in stukjes gesneden
  • 10 g roomboter
  • 100 g langkorrelige rijst
  • Zout naar smaak
  • ¼ liter room lactosevrij indien nodig
  • 1 pakje saffraandraden
  • 1 ei

Instructies

  • Breng de witte wijn in een grote pan aan de kook.
  • Voeg de zorgvuldig gewassen mosselen toe en kook ze circa 10 minuten tot de schelpen openstaan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.
  • Snijd de ui en de bleekselderij in stukjes en fruit ze in een kleine pan in de roomboter tot ze glazig zijn.
  • Blus met de wijn waarin de mosselen zijn gekookt.
  • Giet alles in een grote pan en vul aan met water tot een soepele soepbasis ontstaat.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de rijst en zout toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  • Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en voeg ze toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en laat kort koken.
  • Meng de room met de saffraandraden en de eierdooier.
  • Roer dit mengsel voorzichtig door de soep om deze te binden.
  • Laat de soep niet meer koken na het toevoegen van de room.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de romige mosselsoep met een partje citroen en een stukje glutenvrij brood voor een verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc, vormt een perfecte match met de romige structuur van de soep.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 28 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Diabetisch / Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij