Romige Mosselsoep uit Yerseke met Zeekraal en Lamsoren

Romige Mosselsoep uit Yerseke

Deze romige mosselsoep uit Yerseke brengt de smaak van de zee naar je bord, met verse mosselen, zeekraal en lamsoren in een delicate bouillon.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 30 g boter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 dl kruidenbouillon van tablet
  • 10 draadjes saffraan
  • 100 g zeekraal
  • 75 g lamsoren
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels fijngehakte salie

Instructies

  • Borstel de mosselen schoon en verwijder kapotte exemplaren of mosselen die na een tik niet sluiten.
  • Breng de mosselen met de witte wijn en slagroom aan de kook in een afgedekte pan.
  • Laat ze ongeveer 5 minuten koken tot ze open zijn, schud de pan af en toe.
  • Schep de mosselen uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Haal de mosselen uit de schelpen.
  • Zeef het kookvocht door een zeefdoek.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak de gesnipperde ui op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Voeg de bouillon en saffraan toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg het kookvocht van de mosselen en de zeekraal toe aan de bouillon en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de lamsoren en mosselen toe aan de soep en verwarm alles goed door.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de soep vlak voor het serveren met fijngehakte salie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer deze romige mosselsoep met een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland / Zeeland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst