Romige Mosselsoep uit Yerseke
Deze romige mosselsoep uit Yerseke brengt de smaak van de zee naar je bord, met verse mosselen, zeekraal en lamsoren in een delicate bouillon.
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl slagroom
- 30 g boter
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 dl kruidenbouillon van tablet
- 10 draadjes saffraan
- 100 g zeekraal
- 75 g lamsoren
- Zout en peper naar smaak
- 4 eetlepels fijngehakte salie
Instructies
- Borstel de mosselen schoon en verwijder kapotte exemplaren of mosselen die na een tik niet sluiten.
- Breng de mosselen met de witte wijn en slagroom aan de kook in een afgedekte pan.
- Laat ze ongeveer 5 minuten koken tot ze open zijn, schud de pan af en toe.
- Schep de mosselen uit de pan en laat ze uitlekken.
- Haal de mosselen uit de schelpen.
- Zeef het kookvocht door een zeefdoek.
- Verhit de boter in een grote pan en bak de gesnipperde ui op laag vuur gedurende 5 minuten.
- Voeg de bouillon en saffraan toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg het kookvocht van de mosselen en de zeekraal toe aan de bouillon en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de lamsoren en mosselen toe aan de soep en verwarm alles goed door.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de soep vlak voor het serveren met fijngehakte salie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze romige mosselsoep met een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g