Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Springvorm (ca. 30 cm doorsnede)
- Kwastje voor het ei
Ingrediënten
- 2 rollen vers bladerdeeg bijvoorbeeld Tante Fanny
- 500 g champignons schoongemaakt en in vieren gesneden
- 1 bosui in fijne ringetjes gesneden
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 250 g ham in reepjes gesneden
- 7 tomaten in plakjes gesneden
- Gemalen peper en zout
- Gemalen nootmuskaat
- ½ theelepel komijnzaad
- 1 theelepel marjolein
- 2 eieren
- 70 g crème fraîche
- 60 g geraspte kaas
- Verse peterselie fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Verhit de olie in een pan en fruit de bosui samen met de champignons.
- Voeg de ham en tomaten toe en bak kort mee.
- Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, komijnzaad en marjolein.
- Bekleed een springvorm van ongeveer 30 cm doorsnede met het uitgerolde bladerdeeg.
- Vorm een rand van 2 cm hoog.
- Verdeel de gebakken ingrediënten gelijkmatig over het deeg.
- Meng de eidooiers met de crème fraîche en geraspte kaas.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Giet dit mengsel over de ingrediënten in de vorm.
- Leg de overgebleven bladerdeegstrookjes over het mengsel en bestrijk met geklutst ei.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op het onderste rek, tot deze goudbruin is.
- Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je nog resten bladerdeeg over hebt, kun je kaasstokken of deegstokken met kaas, basilicum en zeezout maken! Je kunt ook pakketjes van beleg of ham in bladerdeeg maken en 15 minuten in de oven bakken.