Romige Pappardelle met Paddestoelen

Romige Pappardelle met Paddestoelen

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g kastanjechampignons in plakjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 theelepels kruidenbouillonpoeder
  • 150 g Grana Padano of oude kaas geraspt
  • 500 g verse pappardelle pasta
  • 200 g galia ham in reepjes (of geroosterde hazelnoten voor een vegetarische optie)
  • 30 g verse peterselie fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig vuur.
  • Bak de champignons gedurende 10 minuten, af en toe omscheppen, tot ze gaar zijn.
  • Verwarm in een steelpan de crème fraîche.
  • Roer het kruidenbouillonpoeder en de geraspte kaas erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook intussen de pappardelle pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af in een vergiet.
  • Voeg de hamreepjes en fijngehakte peterselie toe aan de champignons en bak ze 1 minuut mee.
  • Meng de gekookte pappardelle door de champignons en ham.
  • Verdeel de pasta over vier borden en schep de kaassaus erover.
  • Serveer met een salade van eikenbladslamelange en tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij