Romige Pasta Carbonara met Spek en Basilicum

Romige Pasta Carbonara met Spek en Basilicum

Geniet van deze snelle en romige pasta carbonara met spek en verse basilicum, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram jong belegen kaas geraspt
  • 2 eetlepels basilicum geknipt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 uien in partjes
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 125 gram magere spekreepjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit de uien met de knoflook gedurende 5 minuten.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze nog eens 5 minuten mee tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Giet de pasta af en meng het met het spekmengsel in de pan.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is.
  • Breng op smaak met peper en meng het basilicum erdoor.
  • Serveer de pasta direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze pasta met een klassieke Chianti uit Toscane, die zijn fruitige aroma's en levendige zuurgraad mooi combineert met de rijke smaak van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken