Romige Pasta met Geroosterde Bloemkool, Ansjovis en Kaas
Ingrediënten
- 1 blikje ansjovisfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 bloemkool ongeveer 800 g, in kleine roosjes
- 4 takjes tijm blaadjes gerist
- 300 g pasta schelpjes
- 30 g verse peterselie fijngehakt
- 100 g Grana Padano in snippers
Instructies
- Giet de ansjovisfilets af boven een wok en snijd ze vervolgens in stukjes.
- Voeg de ansjovis en olijfolie toe aan de wok.
- Verhit de olie en laat de ansjovis al roerend 'smelten'.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
- Meng de bloemkoolroosjes door het mengsel en bak ze 2-3 minuten mee.
- Voeg de tijm en 100 ml water toe.
- Laat het geheel afgedekt 15-20 minuten sudderen tot de bloemkool beetgaar is.
- Voeg indien nodig tussentijds wat extra water toe.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Giet de pasta af en meng deze met de fijngehakte peterselie door de bloemkool in de wok.
- Verwarm het gerecht nog kort en breng het op smaak met zout en peper.
- Verdeel het gerecht over vier diepe borden en strooi de Grana Padano erover.
- Druppel eventueel nog wat olijfolie erover.
- Serveer met veldsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal