Romige Pasta met Geroosterde Bloemkool, Ansjovis en Kaas

Romige Pasta met Geroosterde Bloemkool, Ansjovis en Kaas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bloemkool ongeveer 800 g, in kleine roosjes
  • 4 takjes tijm blaadjes gerist
  • 300 g pasta schelpjes
  • 30 g verse peterselie fijngehakt
  • 100 g Grana Padano in snippers

Instructies

  • Giet de ansjovisfilets af boven een wok en snijd ze vervolgens in stukjes.
  • Voeg de ansjovis en olijfolie toe aan de wok.
  • Verhit de olie en laat de ansjovis al roerend 'smelten'.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort mee.
  • Meng de bloemkoolroosjes door het mengsel en bak ze 2-3 minuten mee.
  • Voeg de tijm en 100 ml water toe.
  • Laat het geheel afgedekt 15-20 minuten sudderen tot de bloemkool beetgaar is.
  • Voeg indien nodig tussentijds wat extra water toe.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de pasta af en meng deze met de fijngehakte peterselie door de bloemkool in de wok.
  • Verwarm het gerecht nog kort en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gerecht over vier diepe borden en strooi de Grana Padano erover.
  • Druppel eventueel nog wat olijfolie erover.
  • Serveer met veldsla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij