Romige Funpasta met Ham en Erwten

Romige funpasta met hamreepjes en felgroene erwten, rijkelijk bestrooid met geraspte oude kaas. Geserveerd op een rustieke keramische schaal op een houten tafel met zachte, natuurlijke belichting.

Romige Funpasta met Ham en Erwten

Een smeuïge pastaschotel met ham, tuinerwten en oude kaas, afgemaakt met een romige saus van crème fraîche. Heerlijk en eenvoudig te maken!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g pasta
  • 200 g hamreepjes
  • 450 g tuinerwten diepvries
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g oude kaas geraspt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
  • Kook de tuinerwten in een aparte pan gedurende 5 minuten.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de gefruite ui en verwarm het geheel mee.
  • Schep de hamreepjes erdoor en laat goed doorwarmen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gekookte pasta over vier borden en schep de saus met tuinerwten eroverheen.
  • Bestrooi het gerecht met geraspte oude kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg verse basilicum of een beetje citroenrasp toe voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past perfect bij dit romige pastagerecht.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 27 g | Vet: 24 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden