Romige Pasta met Kip, Courgette en Champignons
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 500 g kipfilet in reepjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 300 g spaghetti
- 1 courgette in halve plakjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 250 g champignons gehalveerd
- 125 ml zure room
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 minuten gaar.
- Haal de kip uit de wok.
- Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Draai het vuur onder de wok hoog, voeg de courgette en de oregano toe aan de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
- Voeg de champignons toe en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.
- Verwarm de kipreepjes 1 minuut mee en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Giet de spaghetti af en meng de zure room erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 3 g