Romige Pasta met Kip, Courgette en Champignons

Romige Pasta met Kip, Courgette en Champignons

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 g spaghetti
  • 1 courgette in halve plakjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 125 ml zure room

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 minuten gaar.
  • Haal de kip uit de wok.
  • Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Draai het vuur onder de wok hoog, voeg de courgette en de oregano toe aan de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.
  • Verwarm de kipreepjes 1 minuut mee en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Giet de spaghetti af en meng de zure room erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij