Romige Pasta met Kip en Courgette

Romige Pasta met Kip en Courgette

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
  • 2 courgettes
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 200 ml kookroom
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ tablet tuinkruidenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin.
  • Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de gesnipperde ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de gebakken kip en fijngehakte knoflook toe aan de courgette.
  • Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee.
  • Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  • Voeg peper naar smaak toe.
  • Schep de gekookte pasta door de saus en verdeel het gerecht over vier borden.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige pasta met kip en courgette past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken