Romige Pasta met Kip en Courgette
Equipment
- Hapjespan
- kookpan
- Keukenmes
Ingrediënten
- 350 g schelpjespasta of glutenvrije pasta
- 2 courgettes
- 400 g kipfilet in blokjes gesneden
- 200 ml kookroom
- 50 g geraspte pittige kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- ½ tablet tuinkruidenbouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan.
- Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin.
- Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak de gesnipperde ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
- Voeg de gebakken kip en fijngehakte knoflook toe aan de courgette.
- Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee.
- Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
- Voeg peper naar smaak toe.
- Schep de gekookte pasta door de saus en verdeel het gerecht over vier borden.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige pasta met kip en courgette past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g