Romige Pasta met Tomatensaus en Ansjovis

Pasta met tomatensaus en ansjovis

Romige Pasta met Tomatensaus en Ansjovis

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 6 stengels bleekselderij in blokjes
  • 10 tomaten in blokjes
  • 10 ansjovisfilets gesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 30 olijven gehalveerd
  • Verse basilicumblaadjes
  • Pecorino kaas
  • 400 gram Linguine of Rigatoni

Instructies

  • Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie in een pan, zonder ze te laten kleuren.
  • Voeg de blokjes bleekselderij toe en bak mee.
  • Voeg de gesneden tomaten toe en verhoog het vuur.
  • Laat sudderen totdat het vocht verdampt en de tomaten indikken.
  • Breng intussen een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Giet de pasta af en meng met een scheutje olie, zout en peper.
  • Voeg op het laatste moment de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan smelten, gevolgd door de kappertjes en olijven.
  • Breng op smaak met peper.
  • Let op: het zout komt van de kappertjes en ansjovis.
  • Serveer de pasta met tomatensaus en ansjovis gegarneerd met verse basilicumblaadjes en geraspte Pecorino kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië