Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geplet
- 6 stengels bleekselderij in blokjes
- 10 tomaten in blokjes
- 10 ansjovisfilets gesneden
- 1 eetlepel kappertjes
- 30 olijven gehalveerd
- Verse basilicumblaadjes
- Pecorino kaas
- 400 gram Linguine of Rigatoni
Instructies
- Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie in een pan, zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de blokjes bleekselderij toe en bak mee.
- Voeg de gesneden tomaten toe en verhoog het vuur.
- Laat sudderen totdat het vocht verdampt en de tomaten indikken.
- Breng intussen een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Giet de pasta af en meng met een scheutje olie, zout en peper.
- Voeg op het laatste moment de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan smelten, gevolgd door de kappertjes en olijven.
- Breng op smaak met peper.
- Let op: het zout komt van de kappertjes en ansjovis.
- Serveer de pasta met tomatensaus en ansjovis gegarneerd met verse basilicumblaadjes en geraspte Pecorino kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g