Romige Pizza Dip met Mini Salami

Romige Pizza Dip met Mini Salami

Porties: 1 portie Pizza Dip
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Pizza Dip:
  • 250 milliliter tomatensaus frito
  • 125 gram zure room
  • 100 gram roomkaas
  • 12 plakjes mini salami
  • 5 cherrytomaten
  • 1 handvol geraspte mozzarella
  • ½ rode paprika
  • Italiaanse Kruidenmix
  • Knapperig brood
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Neem een ovenbestendig bord dat groot genoeg is voor de Pizza Dip.
  • Verdeel de zure room en de roomkaas over het bord.
  • Meng ze door elkaar en strijk ze uit over het gehele bord met behulp van een siliconen spatel.
  • Bestrooi met de Italiaanse Kruidenmix.
  • Giet de tomatensaus (frito) over het roomkaasmengsel en verdeel gelijkmatig.
  • Was de rode paprika en de cherrytomaten.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaten in plakjes.
  • Verdeel ze over de tomatensaus.
  • Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en leg de plakjes mini salami erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de Pizza Dip in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de dip borrelt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Pizza Dip warm met knapperig brood om te dippen. Geniet van deze heerlijke, romige dip met een pizzasmaak!

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 10 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus