Romige Pizza Dip met Mini Salami
Equipment
- Ovenschaal (ovenbestendig bord)
Ingrediënten
- Pizza Dip:
- 250 milliliter tomatensaus frito
- 125 gram zure room
- 100 gram roomkaas
- 12 plakjes mini salami
- 5 cherrytomaten
- 1 handvol geraspte mozzarella
- ½ rode paprika
- Italiaanse Kruidenmix
- Knapperig brood
- Peper
- Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Neem een ovenbestendig bord dat groot genoeg is voor de Pizza Dip.
- Verdeel de zure room en de roomkaas over het bord.
- Meng ze door elkaar en strijk ze uit over het gehele bord met behulp van een siliconen spatel.
- Bestrooi met de Italiaanse Kruidenmix.
- Giet de tomatensaus (frito) over het roomkaasmengsel en verdeel gelijkmatig.
- Was de rode paprika en de cherrytomaten.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaten in plakjes.
- Verdeel ze over de tomatensaus.
- Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en leg de plakjes mini salami erbovenop.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de Pizza Dip in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de dip borrelt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Pizza Dip warm met knapperig brood om te dippen. Geniet van deze heerlijke, romige dip met een pizzasmaak!
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 10 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g