Romige Pompoen-Biersoep met Gerookte Ham
Deze romige pompoen-biersoep met een vleugje Karmeliet Tripel en gerookte ham is een hartverwarmend gerecht met een diepe, kruidige smaak. Perfect voor koude dagen!
Equipment
- soeppan
- blender of staafmixer
- mes
Ingrediënten
- 250 g bleekselderij
- 250 g pompoen geschild en in blokjes
- 1 ui fijngesneden
- 2 knoflooktenen fijngehakt
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 0,8 l kippen- of kalfsbouillon
- 2 theelepels kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
- 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
- 4 eetlepels crème fraîche
- 150 g magere gerookte ham in snippers
- 2 eetlepels bladselderij fijngesneden
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden ui, knoflook, bleekselderij (houd 2 eetlepels apart) en pompoenblokjes toe en roerbak deze 3 minuten.
- Zet het vuur lager, giet de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Voeg kerriepoeder, peper en zout toe en pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde consistentie.
- Giet de soep terug in de pan en voeg de helft tot driekwart van het bier toe.
- Verwarm de soep nog 5 minuten zonder te laten koken.
- Roer de crème fraîche en de gerookte ham erdoor en laat nog even op laag vuur doorwarmen.
- Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen en garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij.
- Lekker met warm stokbrood en een glas Karmeliet Tripel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg geroosterde pompoenpitten of dunne ringetjes bleekselderij toe voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze soep, maar de beste combinatie blijft een goed gekoeld glas Karmeliet Tripel.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 16 g | Vet: 20 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g