Romige Preisoep met Mierikswortel

Romige Preisoep met Mierikswortel

Romige preisoep met een pittige twist van mierikswortel, afgewerkt met een zacht room-mosterdmengsel. Perfect als verwarmend voorgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr aardappelen geschild, in kleine stukjes
  • 15 gr boter
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 3 eetl mosterd
  • ¾ liter bouillon
  • 4 eetl room
  • snufje foelie en/of nootmuskaat
  • 2 theelepels mierikswortel geraspt
  • zout naar smaak
  • 1 eierdooier losgeroerd
  • 250 gr prei schoongemaakt

Instructies

  • Kook de aardappelen in de helft van de bouillon gaar.
  • Stamp de aardappelen fijn tot een puree.
  • Snijd de prei in fijne reepjes.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei met de knoflook tot glazig.
  • Voeg de resterende bouillon toe aan de prei en breng aan de kook.
  • Voeg de bouillon met prei toe aan de aardappelpuree.
  • Breng het geheel aan de kook met mierikswortel, zout, foelie en/of nootmuskaat en laat kort pruttelen.
  • Maak het roommengsel van eierdooier, room en mosterd.
  • Verwarm de soep eventueel een dag van tevoren en warm opnieuw op zonder te koken.
  • Voeg vlak voor het serveren het room-mosterdmengsel toe en roer goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de soep met een vers sneetje knapperig brood en een toefje verse kruiden.
Wijnadvies:

Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden