Romige Preisoep met Mierikswortel
Romige preisoep met een pittige twist van mierikswortel, afgewerkt met een zacht room-mosterdmengsel. Perfect als verwarmend voorgerecht.
Equipment
- pollepel
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in de helft van de bouillon gaar.
- Stamp de aardappelen fijn tot een puree.
- Snijd de prei in fijne reepjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei met de knoflook tot glazig.
- Voeg de resterende bouillon toe aan de prei en breng aan de kook.
- Voeg de bouillon met prei toe aan de aardappelpuree.
- Breng het geheel aan de kook met mierikswortel, zout, foelie en/of nootmuskaat en laat kort pruttelen.
- Maak het roommengsel van eierdooier, room en mosterd.
- Verwarm de soep eventueel een dag van tevoren en warm opnieuw op zonder te koken.
- Voeg vlak voor het serveren het room-mosterdmengsel toe en roer goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep met een vers sneetje knapperig brood en een toefje verse kruiden. Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Serveer de soep met een vers sneetje knapperig brood en een toefje verse kruiden. Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g