Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen
Een luchtige red velvet traybake met romige topping, rode bessen en kokos.
Equipment
- Mixer met gardes
Ingrediënten
- 1 pak Dr. Oetker Red Velvet cake
- 2 eieren
- 250 ml slagroom
- 100 g MonChou
- 2 el water
- 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
- 5 takjes rode bessen
- 20 g kokosrasp
- Rasp van 1/2 limoen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
- Meng de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en water in een beslagkom tot een gladde massa.
- Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand gedurende 3 minuten tot een luchtig beslag.
- Spatel de Chocolate Chips door het beslag en verdeel het in een met bakpapier beklede ovenschaal of laag bakblik.
- Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
- Mix de MonChou in een kom glad.
- Voeg de resterende 150 ml slagroom en de toppingmix toe, en mix op de laagste stand.
- Klop daarna circa 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
- Verdeel de topping over de afgekoelde Red Velvet cake en garneer met de rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse dessertwijn zoals een rosé Moscato of een lichtzoete witte wijn vormt een mooie balans met de rijke smaken van de cake en bessen.
Voedingswaarden
Calories: 318 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 4 g | Vet: 19 g | Zout: 150 g | Sugar: 22 g