Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen

Een Red Velvet traybake met witte chocolate chips, een romige topping en versierd met rode bessen, kokosrasp en limoenrasp. Geserveerd op een bakplaat met bakpapier, in een gezellige, moderne keuken met natuurlijk licht.

Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen

Een luchtige red velvet traybake met romige topping, rode bessen en kokos.
Porties: 8
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet cake
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 g MonChou
  • 2 el water
  • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
  • 5 takjes rode bessen
  • 20 g kokosrasp
  • Rasp van 1/2 limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  • Meng de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en water in een beslagkom tot een gladde massa.
  • Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand gedurende 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • Spatel de Chocolate Chips door het beslag en verdeel het in een met bakpapier beklede ovenschaal of laag bakblik.
  • Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
  • Mix de MonChou in een kom glad.
  • Voeg de resterende 150 ml slagroom en de toppingmix toe, en mix op de laagste stand.
  • Klop daarna circa 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
  • Verdeel de topping over de afgekoelde Red Velvet cake en garneer met de rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse dessertwijn zoals een rosé Moscato of een lichtzoete witte wijn vormt een mooie balans met de rijke smaken van de cake en bessen.

Voedingswaarden

Calories: 318 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 4 g | Vet: 19 g | Zout: 150 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst