Romige Risotto met Morieljes

Romige Risotto met Morieljes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje gedroogde morieljes 15 g
  • 50 g boter
  • 3 teentjes knoflook in plakjes
  • 300 g risottorijst
  • 500 ml vleesbouillon van tablet
  • 300 ml medium dry sherry
  • 125 ml slagroom
  • 50 g grano padano geraspt
  • 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Week de gedroogde morieljes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Dep ze daarna droog en snijd ze fijn.
  • Smelt 25 g boter in een braadpan.
  • Fruit hierin de plakjes knoflook en morieljes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.
  • Schenk de vleesbouillon en sherry erbij en breng al roerend aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt staan tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Roer de slagroom door de risotto en schuif de pan afgedekt in de oven.
  • Laat de risotto in 40-45 minuten gaar worden.
  • Meng de resterende boter, geraspte grano padano en fijngesneden peterselie door de risotto.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer de risotto in een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze romige risotto met morieljes als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Chardonnay of Pinot Grigio vormt een uitstekende aanvulling op de aardse tonen van de morieljes en de romige textuur van de risotto.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië