Romige Risotto met Morieljes
Equipment
- Ovenbestendige pan
Ingrediënten
- 1 pakje gedroogde morieljes 15 g
- 50 g boter
- 3 teentjes knoflook in plakjes
- 300 g risottorijst
- 500 ml vleesbouillon van tablet
- 300 ml medium dry sherry
- 125 ml slagroom
- 50 g grano padano geraspt
- 2-3 eetlepels fijngesneden peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Week de gedroogde morieljes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Dep ze daarna droog en snijd ze fijn.
- Smelt 25 g boter in een braadpan.
- Fruit hierin de plakjes knoflook en morieljes gedurende 2 minuten.
- Voeg de risottorijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen.
- Schenk de vleesbouillon en sherry erbij en breng al roerend aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt staan tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Roer de slagroom door de risotto en schuif de pan afgedekt in de oven.
- Laat de risotto in 40-45 minuten gaar worden.
- Meng de resterende boter, geraspte grano padano en fijngesneden peterselie door de risotto.
- Breng op smaak met zout en peper en serveer de risotto in een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige risotto met morieljes als hoofdgerecht met een frisse groene salade aan de zijde.