Romige Risotto met Portobello en Gemengde Paddenstoelen
Equipment
- Hapjespan
- pollepel
Ingrediënten
- 1 portobello
- 200 g gemengde paddenstoelenmix
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gepeld
- 200 g risottorijst
- 100 ml droge witte wijn
- 350 ml tuinkruidenbouillon of groentebouillon van tablet
- 100 g extra belegen kaas in kleine blokjes
- 100 g walnoten of macadamia gehakt
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- eeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
- Snijd ook de portobello in stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin.
- Bestrooi ze royaal met zout en peper.
- Schep de gebakken paddenstoelen op een bord en zet opzij.
- Voeg de resterende olie toe aan de pan en bak de ui gedurende 3 minuten zachtjes.
- Pers de knoflook erboven uit en bak kort mee.
- Voeg de risottorijst toe en bak mee tot alle korrels glazig zijn.
- Voeg de witte wijn toe en laat verdampen.
- Roer met een pollepel telkens een scheutje bouillon door de rijst.
- Voeg telkens pas de volgende scheut bouillon toe als de vorige bijna volledig is opgenomen.
- Ga zo door tot alle bouillon is gebruikt en de rijstkorrels beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten in totaal).
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Roer de gebakken paddenstoelen en gehakte noten door de risotto en warm nog even door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de peterselie en kaas erdoor.
- Verdeel de risotto over de diepe borden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de risotto met extra verse peterselie voor een kleurrijke presentatie.