Romige Risotto met Raapstelen en Rucola

Romige Italiaanse risotto met raapstelen en rucola, afgewerkt met een scheutje olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas. Geserveerd op een wit keramisch bord met vork, in een warme en gezellige eetsfeer.

Romige Risotto met Raapstelen en Rucola

Snel en smaakvol: een romige risotto met raapstelen, rucola en een vleugje kip, ideaal voor een gezonde Italiaanse maaltijd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g smoorrijst
  • 1 bakje rucola 30 g
  • 2 bosjes raapstelen ca. 200 g
  • kippenbouillontablet
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper

Instructies

  • Worteltjes van raapstelen verwijderen en de raapstelen wassen.
  • Raapstelen laten uitlekken en grof snijden.
  • Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Rucola grof snijden.
  • In een braadpan de boter verhitten.
  • Ui ca.
  • 5 minuten zacht bakken zonder te kleuren.
  • Knoflook en rijst kort meebakken.
  • Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken.
  • Bouillontablet en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Rijst onafgedekt ca.
  • 5 minuten gaar koken en af en toe doorroeren.
  • Rucola erdoor scheppen en kort meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper en serveren met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra Parmezaanse kaas en een paar rucolablaadjes voor een frisse touch.
Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden