Romige Risotto met Raapstelen en Rucola
Snel en smaakvol: een romige risotto met raapstelen, rucola en een vleugje kip, ideaal voor een gezonde Italiaanse maaltijd.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 150 g smoorrijst
- 1 bakje rucola 30 g
- 2 bosjes raapstelen ca. 200 g
- ⅔ kippenbouillontablet
- 2 eetlepels roomboter
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- versgemalen peper
Instructies
- Worteltjes van raapstelen verwijderen en de raapstelen wassen.
- Raapstelen laten uitlekken en grof snijden.
- Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
- Rucola grof snijden.
- In een braadpan de boter verhitten.
- Ui ca.
- 5 minuten zacht bakken zonder te kleuren.
- Knoflook en rijst kort meebakken.
- Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken.
- Bouillontablet en 250 ml water toevoegen en aan de kook brengen.
- Rijst onafgedekt ca.
- 5 minuten gaar koken en af en toe doorroeren.
- Rucola erdoor scheppen en kort meewarmen.
- Op smaak brengen met peper en serveren met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra Parmezaanse kaas en een paar rucolablaadjes voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino
Garneer met extra Parmezaanse kaas en een paar rucolablaadjes voor een frisse touch. Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
