Romige Selderijstamppot met Gorgonzola en Krokante Selderijchips
Een romige stamppot van knolselderij en aardappel, verrijkt met pittige gorgonzola en afgemaakt met knapperige selderijchips voor een heerlijke textuur.
Equipment
- Frituurpan of wok
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de grill voor.
- Verhit de frituurolie in een wok of frituurpan en frituur de dunne reepjes knolselderij in 2 minuten krokant.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Kook ondertussen de aardappelen, blokjes knolselderij en bleekselderij samen in een pan met 2½ cm water en een snufje zout en peper, gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Giet het water af en stamp de groenten fijn met de boter en slagroom tot een romige stamppot.
- Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met de gorgonzola.
- Plaats onder de grill en laat de kaas smelten.
- Serveer de stamppot met de knapperige knolselderijchips erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade met walnoten en balsamico-dressing.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een zachte Viognier past goed bij de romige structuur en de pittige gorgonzola.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 18 g