Romige Shiitake Bouillon met Hartige Soesjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 43 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 1 ei
  • 2 potten gevogeltefond à 380 ml
  • 100 ml droge sherry
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 100 g shii-takes in grove stukken
  • 3 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng in een pannetje 50 ml water met boter en een mespunt zout aan de kook.
  • Voeg in één keer de bloem toe en roer stevig met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer het ei door het deeg.
  • Blijf roeren tot het deeg stevig en glanzend is.
  • Schep met een natte theelepel 24 bergjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de soesjes 15 minuten in de oven goudbruin en luchtig (open de deur tussentijds niet).
  • Haal de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  • Schenk in een pan de gevogeltefond en 400 ml water.
  • Voeg sherry, bleekselderij, rozemarijn, knoflook en het verkruimelde chilipepertje toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat het met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes trekken.
  • Zeef de bouillon boven een andere pan.
  • Voeg de shii-takes toe en laat ze 5 minuten meesudderen.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper en schep het in vier diepe borden.
  • Leg de soesjes in de bouillon en strooi de ringetjes bosui eroverheen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Extra aanwijzing Snel te maken