Romige Shiitake Bouillon met Hartige Soesjes
Ingrediënten
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 1 ei
- 2 potten gevogeltefond à 380 ml
- 100 ml droge sherry
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 eetlepel verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 1 gedroogd chilipepertje
- 100 g shii-takes in grove stukken
- 3 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng in een pannetje 50 ml water met boter en een mespunt zout aan de kook.
- Voeg in één keer de bloem toe en roer stevig met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat.
- Haal de pan van het vuur en roer het ei door het deeg.
- Blijf roeren tot het deeg stevig en glanzend is.
- Schep met een natte theelepel 24 bergjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de soesjes 15 minuten in de oven goudbruin en luchtig (open de deur tussentijds niet).
- Haal de soesjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
- Schenk in een pan de gevogeltefond en 400 ml water.
- Voeg sherry, bleekselderij, rozemarijn, knoflook en het verkruimelde chilipepertje toe.
- Breng de bouillon aan de kook en laat het met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes trekken.
- Zeef de bouillon boven een andere pan.
- Voeg de shii-takes toe en laat ze 5 minuten meesudderen.
- Breng de bouillon op smaak met zout en peper en schep het in vier diepe borden.
- Leg de soesjes in de bouillon en strooi de ringetjes bosui eroverheen.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Sugar: 2 g