Soep met brood en geroosterde knoflook

Een gezellige en uitnodigende foto van knoflooksoep, geserveerd in rustieke keramische kommen. De soep is romig en licht, gegarneerd met knapperige croutons en een vleugje gemalen pijnboompitten. Op de tafel liggen een knapperig brood, een geroosterde knoflookbol en een scheutje olijfolie. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals een houten lepel en een servet versterken de warme en troostrijke sfeer.

Soep met brood en geroosterde knoflook

Een romige en smaakvolle soep met brood en geroosterde knoflook, perfect voor koude dagen.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • liter groentebouillon
  • 250 ml koksroom
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 bol knoflook
  • 1 stokbrood
  • 1 handje pijnboompitten fijngemalen
  • 1 grote hand croutons
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de tenen knoflook met schil op een bakplaat en rooster ze 30 minuten tot ze zacht zijn.
  • Fruit de gesnipperde ui in een ruime pan met een scheutje olijfolie gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de groentebouillon en koksroom toe en breng aan de kook.
  • Laat het op laag vuur sudderen.
  • Haal de knoflook uit de oven, druk de zachte knoflook uit de schil en snijd fijn.
  • Voeg dit toe aan de soep.
  • Verwijder de harde korst van het stokbrood, snijd het zachte brood grof en voeg dit toe aan de soep.
  • Laat het mengsel 10-15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de fijngemalen pijnboompitten 2 minuten voor het einde toe en roer goed door.
  • Bereid de croutons door stukjes brood te roosteren in de oven of op te bakken in een koekenpan met olijfolie.
  • Laat de soep een paar minuten afkoelen en schep het in kommen.
  • Garneer met croutons en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze soep met een extra scheutje olijfolie en wat verse kruiden, zoals peterselie of bieslook.
Wijnadvies:

Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch