Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 1 ui gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 600 gram babyspinazie gewassen en uitgelekt
- 200 gram zongedroogde tomaatjes in olie fijngesneden
- 1 potje cuisine Boursin light ongeveer 200 ml
- 400 gram gekookte hamblokjes
- Pijnboompitten naar smaak niet geroosterd
Instructies
Spaghetti Koken:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout tot deze al dente is.
- Giet af en zet apart.
Ui, Knoflook en Tomaatjes Bakken:
- Verhit een beetje olie uit het potje zongedroogde tomaatjes in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui en fijngesneden knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Spinazie en Ham Toevoegen:
- Voeg de babyspinazie en de hamblokjes toe aan de pan.
- Bak tot de spinazie geslonken is en de hamblokjes doorgewarmd zijn.
Room Toevoegen:
- Voeg de cuisine Boursin light toe aan de pan en roer goed door tot alles goed gemengd en warm is.
Serveren:
- Leg de gekookte spaghetti op een mooie ronde serveerschaal.
- Schep het groente- en hammengsel met de roomsaus over de spaghetti.
- Garneer met pijnboompitten naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g