Romige Spaghetti met Spinazie en Hamblokjes

Romige Spaghetti met Spinazie en Hamblokjes

Romige Spaghetti met Spinazie en Hamblokjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 1 ui gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 600 gram babyspinazie gewassen en uitgelekt
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes in olie fijngesneden
  • 1 potje cuisine Boursin light ongeveer 200 ml
  • 400 gram gekookte hamblokjes
  • Pijnboompitten naar smaak niet geroosterd

Instructies

Spaghetti Koken:

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout tot deze al dente is.
  • Giet af en zet apart.

Ui, Knoflook en Tomaatjes Bakken:

  • Verhit een beetje olie uit het potje zongedroogde tomaatjes in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden ui en fijngesneden knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuten mee.

Spinazie en Ham Toevoegen:

  • Voeg de babyspinazie en de hamblokjes toe aan de pan.
  • Bak tot de spinazie geslonken is en de hamblokjes doorgewarmd zijn.

Room Toevoegen:

  • Voeg de cuisine Boursin light toe aan de pan en roer goed door tot alles goed gemengd en warm is.

Serveren:

  • Leg de gekookte spaghetti op een mooie ronde serveerschaal.
  • Schep het groente- en hammengsel met de roomsaus over de spaghetti.
  • Garneer met pijnboompitten naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië