Romige Spinazie-Zalm LasagneRomige Spinazie-Zalm Lasagne
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 600 gram verse spinazie gewassen en gedroogd
- 250 gram ricotta
- 100 gram oude kaas geraspt
- 1 theelepel nootmuskaat
- 4 zalmmoten in kleine stukjes verdeeld
- 12 lasagnevellen
- 100 ml melk
- 2 tomaten in plakjes
Instructies
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 2 á 3 minuten.
- Voeg de spinazie toe in delen en laat op hoog vuur slinken.
- Schep het overtollige vocht uit de spinazie.
- Meng de helft van de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Maak in een ovenschaal laagjes van de spinazie en de zalm.
- Eindig met een laag lasagnevellen.
- Klop de rest van de ricotta los met de melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Strijk dit mengsel over de laatste laag lasagnevellen uit.
- Leg de plakjes tomaat op de lasagne en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
- Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet een uur in de koelkast (indien verse lasagnevellen worden gebruikt, is deze stap niet nodig).
- Verwarm de oven voor op 160°C Hetelucht Plus.
- Bak de lasagne gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorverwarmd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een goede aanvulling op de romige textuur van de lasagne en de delicate smaak van de zalm.
Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 34 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g