Romige spinazierisotto met gorgonzola

Romige spinazierisotto met gorgonzola - Receptenplein.nl

Romige spinazierisotto met gorgonzola

Romige spinazierisotto met de hartige smaak van gorgonzola en Parmezaanse kaas.
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • pan met dikke bodem

Ingrediënten

  • 50 gram geraspte kaas bijv. grana padano
  • 100 gram gorgonzola in stukjes
  • 300 ml kruidenbouillon van tablet of poeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram panklare spinazie
  • 200 gram rijst zak à 500 gram
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de ui en rijst 2-3 minuten zachtjes tot de rijstkorrels glanzen.
  • Schenk de wijn erbij en laat vrijwel verdampen op matig vuur.
  • Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer regelmatig en voeg steeds bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat smelten.
  • Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de risotto afgedekt 5 minuten staan.
  • Schep de risotto in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een tomatensalade. Gebruik 'gormas' (gorgonzola en mascarpone) voor een extra smeuïge en milde smaak.
Wijnadvies:
Hardys Bin 14 Colombard/Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Rijst
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch