Romige spinazierisotto met gorgonzola
Romige spinazierisotto met de hartige smaak van gorgonzola en Parmezaanse kaas.
Equipment
- pan met dikke bodem
Ingrediënten
- 50 gram geraspte kaas bijv. grana padano
- 100 gram gorgonzola in stukjes
- 300 ml kruidenbouillon van tablet of poeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 gram panklare spinazie
- 200 gram rijst zak à 500 gram
- 1 ui gesnipperd
- 100 ml witte wijn
- Peper
- Zout
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
- Fruit de ui en rijst 2-3 minuten zachtjes tot de rijstkorrels glanzen.
- Schenk de wijn erbij en laat vrijwel verdampen op matig vuur.
- Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken.
- Roer regelmatig en voeg steeds bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en laat de spinazie al omscheppend slinken.
- Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat smelten.
- Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de risotto afgedekt 5 minuten staan.
- Schep de risotto in diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een tomatensalade. Gebruik 'gormas' (gorgonzola en mascarpone) voor een extra smeuïge en milde smaak.
Wijnadvies:
Hardys Bin 14 Colombard/Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g