Romige Tagliatelle Bolognese

Tagliatelle bolognese

Romige Tagliatelle Bolognese

Porties: 4 personen
inclusief wachten 3 uur 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 eetlepels boter
  • 50 gram pancetta in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 wortel geschild en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij in blokjes
  • 400 gram gehakt rundvlees
  • 200 ml krachtige rode wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 125 ml melk
  • 250 ml groentebouillon
  • Italiaanse kruiden rozemarijn, tijm, laurier
  • 2 kruidnagels
  • 400 gram tomaten
  • 400 gram tagliatelle
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Laat het eekhoorntjesbrood 30 minuten weken in een kommetje met lauw water.
  • Smelt een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de pancetta toe en bak gedurende 5 minuten, tot het bijna knapperig wordt.
  • Voeg vervolgens de ui, wortel, knoflook en bleekselderij toe en bak nog eens 5 minuten, tot de groenten glazig zijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een andere braadpan en bak het gehakt goudbruin op hoog vuur.
  • Voeg dan de gebakken groenten toe aan het gehakt.
  • Schenk de rode wijn in de pan en laat verdampen op hoog vuur gedurende circa 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en melk toe, roer gedurende 2 minuten tot alles goed gemengd is.
  • Voeg het geweekte eekhoorntjesbrood met het weekwater toe aan de pan, samen met de groentebouillon, kruidnagels en een boeketje van Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm, laurier).
  • Voeg na 2,5 uur de gepelde tomaten toe aan de saus en breng aan de kook.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat op zacht vuur nog eens 2 uur sudderen.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Roer een klontje boter door de tagliatelle.
  • Verwijder de kruiden en kruidnagels uit de saus.
  • Roer de tagliatelle door de saus samen met de basilicum.
  • Verwarm nog circa 2 minuten.
  • Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Geniet van deze romige tagliatelle bolognese met een glas rode wijn en eventueel een knapperig stuk brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië