Romige Tagliatelle met Asperges en Parmaham

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g witte asperges
  • 300 g tagliatelle
  • 1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus 70 g
  • 250 ml melk
  • 75 g parmaham
  • 12½ g verse bieslook
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Schil de asperges, verwijder de houtige uiteinden en snijd de asperges schuin in plakjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de asperges toe aan de pan met kokend water gedurende de laatste 5 minuten van de kooktijd van de tagliatelle.
  • Giet de tagliatelle en asperges af en doe ze terug in de pan.
  • Bereid intussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, gebruikmakend van de melk.
  • Meng de saus met de tagliatelle en asperges.
  • Scheur de parmaham in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pasta.
  • Knip de verse bieslook fijn en strooi deze over de pasta.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en meng goed.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke pasta met een frisse groene salade en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.

Wijnadvies:

een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken