Romige tagliatelle met fijne spinazie en kaas

Romige tagliatelle met fijne spinazie en kaas

Romige tagliatelle met fijne spinazie en kaas

Een romige tagliatelle met fijne spinazie en kaas, perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g tagliatelle
  • 500 g diepgevroren spinazie
  • 150 g geraspte gruyère of Parmezaanse kaas
  • 100 g boter
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 2 eieren alleen de dooiers
  • 1 citroen sap
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper

Instructies

  • Laat de spinazie ontdooien op laag vuur met de helft van de boter.
  • Hak de spinazie fijn en doe deze in een kookpot.
  • Voeg de resterende boter, room, melk, 50 g geraspte kaas, een snufje nootmuskaat, enkele druppels citroensap, zout en peper toe.
  • Laat het zachtjes koken en roer af en toe door.
  • Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking tot deze gaar, maar niet plakkerig is.
  • Haal de saus van het vuur en roer de eierdooiers erdoor.
  • Meng goed.
  • Giet de tagliatelle af en meng direct met de saus.
  • Voeg de resterende kaas toe en meng tot een romig geheel.
  • Serveer direct en garneer eventueel met extra geraspte kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Bordeaux past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch