Romige Tagliatelle met Salami en Spinazie in Tomatensaus

Romige Tagliatelle met Salami en Spinazie in Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 pakje pastasaus sugo basilicum 370 g
  • goudsalami à 500 g, in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook in plakjes
  • 10 groene olijven zonder pit pot à 250 ml, in plakjes
  • 100 g verse spinazie

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Meng in een hapjespan de tomatenblokjes en pastasaus en laat dit iets inkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bak de salami in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur krokant.
  • Voeg de plakjes knoflook toe en bak deze goudbruin.
  • Laat tweederde van de spinazie in gedeelten slinken in de tomatensaus.
  • Giet de tagliatelle af en meng deze met de overgebleven spinazie, gebakken salami, knoflook en bakvet.
  • Verdeel de romige tomatensaus over de borden.
  • Leg de tagliatelle in een cirkelvorm op de saus en bestrooi het geheel met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken