Romige Tagliatelle met Zeevruchten
Equipment
Ingrediënten
- 400 g groene en witte tagliatelle
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel suiker
- 1 potje zwarte olijvenplakjes 240 g
- 300 g fruits de mer gemengde zeevruchten
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien en knoflook 5 minuten zachtjes.
- Voeg de gepelde tomaten, balsamicoazijn, suiker en 2/3 van de olijven toe.
- Laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken.
- Roer de fruits de mer door de saus en verwarm nog 1 minuut.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verdeel de tagliatelle over vier borden en schep de tomatensaus erover.
- Garneer met de resterende olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige tagliatelle met zeevruchten met een groene salade en eventueel wat vers geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g