Romige Tagliatelle met Zeevruchten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g groene en witte tagliatelle
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 g
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 potje zwarte olijvenplakjes 240 g
  • 300 g fruits de mer gemengde zeevruchten

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien en knoflook 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de gepelde tomaten, balsamicoazijn, suiker en 2/3 van de olijven toe.
  • Laat alles 5 minuten op hoog vuur inkoken.
  • Roer de fruits de mer door de saus en verwarm nog 1 minuut.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tagliatelle over vier borden en schep de tomatensaus erover.
  • Garneer met de resterende olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze romige tagliatelle met zeevruchten met een groene salade en eventueel wat vers geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino vormt een uitstekende combinatie met dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken