Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ½ dl 150 ml crème fraîche
- 1 ontvelde tomaat in blokjes gesneden
- 1 el kappertjes fijngehakt
- 1 el pesto
- 5 zwarte olijven in stukjes gesneden
Instructies
Voorbereiding:
- Ontvel de tomaat en snijd in kleine blokjes.
- Hak de kappertjes fijn.
- Snijd de zwarte olijven in stukjes.
Vermengen:
- Voeg de crème fraîche, ontvelde tomaat, kappertjes, pesto en zwarte olijven samen in een mengkom.
- Meng goed door met een lepel of garde tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Verhitten (optioneel):
- Indien gewenst, verwarm de saus kort in een pan op laag vuur tot het warm is.
Serveren:
- Serveer de saus direct over pasta, vis of vlees, of bewaar in de koelkast tot gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige tomaten-pestosaus past goed bij een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé. De tomaten en olijven in de saus harmoniëren goed met de fruitige tonen van deze wijnen.
Deze romige tomaten-pestosaus past goed bij een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé. De tomaten en olijven in de saus harmoniëren goed met de fruitige tonen van deze wijnen.