Romige toscaanse champignons

Romige toscaanse champignons

Romige toscaanse champignons

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) boter
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 450 gram champignons
  • 125 gram cherrytomaten
  • 175 milliliter volle room
  • 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 snufje chili vlokken
  • 400 gram baby spinazie
  • Verse basilicum ter garnering

Instructies

  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de geperste knoflooktenen en tomatenpuree toe en kook tot het geurig is, 1 minuut.
  • Borstel de champignons schoon en voeg ze in het geheel toe aan de pan.
  • Halveer de cherrytomaten, voeg toe en kook tot de champignons zacht zijn en de tomaten beginnen te barsten, 5 minuten.
  • Schenk de volle room en strooi de Parmezaanse kaas erbij en breng op smaak met wat zout, peper en een snufje rode chili vlokken.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg de spinazie toe en kook tot de saus dik is en spinazie verwelkt, 5 minuten.
  • Garneer het gerecht met wat fijngesneden verse basilicum voor het opdienen.
  • Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch