Uien-visstamppot
Een verrassende stamppot met romige aardappelpuree, gekarameliseerde uien, koolvis en een kruidige touch van kerrie en mosterd.
Equipment
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen geschild en in stukken
- 1½ kg uien in ringen
- 50 g boter
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 600 g koolvisfilet diepvries
- 5 dl visbouillon van een tablet
- 1 dl melk
- 300 g gekookte rijst
- 4-6 eetlepels mosterd
- 1-2 eetlepels citroensap
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de uiringen met kerriepoeder goudgeel en zacht.
- Snijd de iets ontdooide koolvis in blokjes en bestrooi met zout en peper.
- Breng de visbouillon aan de kook en pocheer de vis hierin tot hij net gaar en stevig is.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de hete melk tot een smeuïge puree.
- Meng de gekarameliseerde uien en de rijst met de mosterd door de puree.
- Zorg dat dit mengsel goed heet is.
- Schep voorzichtig de stukjes koolvis door de stamppot zonder ze te breken.
- Breng de stamppot op smaak met zout, peper en citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een knapperig stokbroodje met kruidenboter.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc past perfect bij de frisse en hartige smaken van deze visstamppot.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 9 g