Uien-visstamppot

Een rustieke foto van uien-visstamppot, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met goudgeel gebakken uien en een vleugje kerriepoeder voor een warme, kruidige smaak. Zacht gegaarde stukken witvis zijn voorzichtig door de stamppot geschept om hun structuur te behouden. Een hint van mosterd en een scheutje citroensap geven een frisse en hartige toets. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra uien en een schaaltje mosterd, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Uien-visstamppot

Een verrassende stamppot met romige aardappelpuree, gekarameliseerde uien, koolvis en een kruidige touch van kerrie en mosterd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • kg uien in ringen
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 600 g koolvisfilet diepvries
  • 5 dl visbouillon van een tablet
  • 1 dl melk
  • 300 g gekookte rijst
  • 4-6 eetlepels mosterd
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de uiringen met kerriepoeder goudgeel en zacht.
  • Snijd de iets ontdooide koolvis in blokjes en bestrooi met zout en peper.
  • Breng de visbouillon aan de kook en pocheer de vis hierin tot hij net gaar en stevig is.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de hete melk tot een smeuïge puree.
  • Meng de gekarameliseerde uien en de rijst met de mosterd door de puree.
  • Zorg dat dit mengsel goed heet is.
  • Schep voorzichtig de stukjes koolvis door de stamppot zonder ze te breken.
  • Breng de stamppot op smaak met zout, peper en citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse komkommersalade of een knapperig stokbroodje met kruidenboter.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc past perfect bij de frisse en hartige smaken van deze visstamppot.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 85 g | Protein: 35 g | Vet: 15 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden