Romige Vanille Panna Cotta met Bosvruchten

Romige Vanille Panna Cotta met Bosvruchten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml slagroom
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 4 blaadjes gelatine wit
  • 250 g aardbeien
  • 150 g frambozen
  • 150 g bramen
  • 150 g blauwe bessen

Instructies

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit met de punt van een mes.
  • Breng in een steelpan de slagroom met het vanillemerg en -stokje aan de kook.
  • Los al roerend de suiker op in de room.
  • Houd de room op heel laag vuur nog 5 minuten tegen de kook aan.
  • Week intussen de gelatineblaadjes in koud water.
  • Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in de hete room.
  • Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat 5-10 minuten afkoelen tot de room lobbig begint te worden (ongeveer zo dik als yoghurt).
  • Verdeel het roommengsel over de vormpjes, dek af met plasticfolie en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote exemplaren.
  • Meng de aardbeien met de rest van het fruit.
  • Haal de vormpjes uit de koelkast, verwijder de folie.
  • Leg een dessertbordje op elk vormpje, schud even en keer ze om, zodat de panna cotta op het bordje glijdt.
  • Leg de fruitsalade rond de panna cotta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de panna cotta met een takje munt ter decoratie.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 470 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 35 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm