Romige Vanille Panna Cotta met Bosvruchten
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 500 ml slagroom
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 4 blaadjes gelatine wit
- 250 g aardbeien
- 150 g frambozen
- 150 g bramen
- 150 g blauwe bessen
Instructies
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit met de punt van een mes.
- Breng in een steelpan de slagroom met het vanillemerg en -stokje aan de kook.
- Los al roerend de suiker op in de room.
- Houd de room op heel laag vuur nog 5 minuten tegen de kook aan.
- Week intussen de gelatineblaadjes in koud water.
- Haal de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in de hete room.
- Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat 5-10 minuten afkoelen tot de room lobbig begint te worden (ongeveer zo dik als yoghurt).
- Verdeel het roommengsel over de vormpjes, dek af met plasticfolie en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de grote exemplaren.
- Meng de aardbeien met de rest van het fruit.
- Haal de vormpjes uit de koelkast, verwijder de folie.
- Leg een dessertbordje op elk vormpje, schud even en keer ze om, zodat de panna cotta op het bordje glijdt.
- Leg de fruitsalade rond de panna cotta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de panna cotta met een takje munt ter decoratie.Wijnadvies:
Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 35 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g